مشخصات اتاق و محل خواب کودک
نوشته شده توسط : پویا عماد

 

مشخصات اتاق و محل خواب کودک● شرایط کلی اتاق مناسب برای استراحت نوزادان و کودکان را بیان کنید؟
▪ اگر این امکان وجود دارد که یکی از اتاق های منزل و یا گوشه ای از یکی از اتاقها را به کودک اختصاص داد، باید قبل از تولد کودک، مکان ویژه وی را آماده ساخت و اگر لازم است که اتاق رنگ شود، زمان کافی برای خشک شدن آن را در نظر گرفت. در صورت امکان، آفتاب گیرترین و دلبازترین و بی سر و صداترین اتاق را باید به او اختصاص داد. دیوارهای اتاق باید سفت و محکم باشد و خرده های گچ و خاک و سنگ از آن ریزش نکند و خطر فرورفتن آنها در پاها و دست های وی وجود نداشته باشد. پرده های اتاق باید کاملاً در محل خود سفت و محکم شده و از جنسی باشد که در اثر کشیدن کودک پاره نشده و از محل خود خارج نگردند. باید از گذاشتن اشیای لوکس و تجملی و مازاد بر احتیاج، در اتاق کودک خودداری شود.
● کفپوش اتاق کودکان باید چه شرایطی داشته باشد؟
▪ کفپوش اتاق کودک باید از نوع قابل شستشو و از رنگ های شاد و نقش های زیبا که به فراوانی در بازار موجود است انتخاب شود. اگر کف از نوع پارکت است باید اقدامات لازم جهت پیشگیری از خراب شدن آن انجام گیرد. بهتر است در اتاق کودک فرش پهن نشود؛ زیرا علاوه بر اینکه گرد و خاک را در خود نگه می دارد، زمانی که کودک شروع به راه رفتن کرد، پایش به آن گیر کرده و مرتباً زمین می خورد.
● برای دیوارهای اتاق کودک، از چه نوع پوشش هایی می توان استفاده کرد؟
▪ روی دیوارها را می توان با کاغذ دیواری قابل شستشو پوشاند. همچنین می توان به جای کاغذ دیواری، دیوارها را با انواع رنگ های روغنی قابل شستشو رنگ آمیزی نمود و اگر به علت هزینه رنگ آمیزی روغنی، انجام این کار در سطح تمام دیوارها مقدور نیست، حداقل تا ارتفاع یک متر را می توان رنگ زد.
● چه رنگ هایی برای رنگ آمیزی اتاق کودک مناسبتر هستند؟
▪ باید رنگ دیوارها، سقف و درب و پنجره اتاق کودک را از رنگ های ملایم و آرام بخش که با رنگ کفپوش نیز هماهنگی داشته باشد، انتخاب کرد و مخصوصاً دقت نمود که رنگ آمیزی، چشم کودک را خسته نکند.
● مناسب ترین درجه حرارت برای اتاق کودک چیست؟
▪ نوزادان به سرما و تغییر دما بسیار حساس هستند. درجه حرارت اتاق آنها، بهتر است بین ۲۱ الی ۲۳ درجه سانتیگراد باشد و برای کنترل آن می توان در گوشه ای از اتاق که دور از دسترس کودک باشد، یک دماسنج نصب نمود.
● چه نکاتی را باید هنگام گرم کردن اتاق کودک رعایت کرد؟
▪ اگر برای گرم کردن اتاق از بخاری استفاده می شود، می توان مطمئن بود که دی اکسید کربن در اتاق جمع نمی شود و از این بابت خطری کودک را تهدید نمی کند. فقط برای جلوگیری از سوختگی کودک که ممکن است به خاطر کنجکاوی به بخاری نزدیک شود، باید با نصب نرده های حفاظتی و در فاصله مناسب، از نزدیک شدن او به بخاری جلوگیری نمود. در صورتی که از شوفاژ یا بخاری استفاده می گردد، باید حتماً با دستگاه بخور برقی، هوای اتاق را مرطوب کرد.
● تختخواب کودک باید دارای چه شرایطی باشد؟
▪ تختخواب باید به شکلی باشد که کودک هنگام غلتیدن از تخت به پایین نیفتد. تختخواب باید دارای کف محکمی باشد و اشیای تیز و برنده که باعث زخمی شدن نوزاد می گردند، در آن به کار نرفته باشند. طبیعی است اگر رعایت نکات ایمنی در ساخت تختخواب معمول شود و از استحکام و زیبایی نیز برخوردار باشد، بهتر است؛ اما اصل را باید بر مبنای نیاز کودک قرار داد.
● چرا نباید از بالش های نرم برای استراحت نوزاد استفاده کرد؟
▪ زیرا کودک صورتش را در بالش فرو می برد و امکان دارد این عمل باعث خفگی او گردد. به علاوه بالش خیلی نرم باعث بد شکل شدن گوش نوزاد می شود.
● تشک نوزاد چه ویژگی هایی دارد؟
▪ برای تختخواب کودکان تشک فنری توصیه نمی شود.معمولاً از تشک هایی که مستقیماً در روی چوب بست تخت قرار می گیرد، استفاده می کنند. این نوع تشکها را می توان از بازار خریداری نمود و اگر مادر بخواهد خودش آن را تهیه کند، بهتر است از روتشکی پنبه ای یا از پارچه های قابل شستشو استفاده نماید و آن را به اندازه ابعاد تخت و ضخامت کافی بدوزد و داخل آن را از الیاف گیاهی پر کند.
● لحاف مناسب برای پوشاندن نوزاد باید دارای چه شرایطی باشد؟
▪ بهتر است به جای لحاف از پتوهای پشمی یا پنبه ای سبک ملحفه شده به نسبت موقعیت جغرافیایی محل زندگی کودک استفاده شود. نوزاد در اوایل تولد، باید در رختخوابی گرم و راحت بخوابد و کاملاً پوشیده باشد. لازم نیست برای گرم کردن او از چندین روانداز مختلف که روی بدن کوچکش سنگینی کرده و مزاحم او باشند، استفاده کرد.هرگز نباید از لحاف پر قو استفاده کرد؛ زیرا هم خیلی گرم است و هم امکان دارد وقتی کودک خیلی بزرگتر شد، آن را روی صورت خود بکشد و دچار اختلالات تنفسی شود.
منبع: میز ناهارخوری ، صندلی ناهارخوری ، میز و صندلی کودک ، سیسمونی کودک ،دکوری منزل ، مبل راحتی ،لوستر مدرن ، چراغ مطالعه
● رعایت چه نکات ایمنی در مورد بستر نوزاد یا کودک الزامی است؟
▪ اگر کودک از آن دسته اطفالی است که هنگام خواب بیش از حد حرکت می کنند، می توان با سنجاق یا گیره، ملحفه را به اطراف تشک وی محکم بست. این وسیله از باز شدن دائم روی او و کنار رفتن پتو جلوگیری خواهد کرد. سعی شود از پشه بند مخصوص در فصل تابستان استفاده گردد. باید از قرار دادن تخت خواب کودک در کنار پنجره که احتمال سقوط او را میسر می سازد، خودداری نمود.




:: بازدید از این مطلب : 434
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1393 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: